Kirjailijat

Joukko suomalaisia nykykirjailijoita

22 huikeaa suomalaista nykykirjailijaa. 22 erilaista novellia Tuntemattoman sotilaan naishahmojen elämästä kotirintamalla.

Laura Gustafsson

Laura Gustafsson on helsinkiläinen kirjailija ja näytelmäkirjailija. Töissään Gustafsson on käsitellyt esimerkiksi kieltä, rakenteellista väkivaltaa ja toiseutettujen näkökulmaa sekä äitiyden ja vallan teemoja. Hänen tekstinsä ammentavat niin mytologioista kuin nykymediastakin.

Joel Haahtela

Joel Haahtelan esikoisromaani Kaksi kertaa kadonnut ilmestyi keväällä 1999. Haahtela on palkittu Olvi-säätiön kirjallisuuspalkinnolla ja romaani Elena oli Finlandia-palkintoehdokas.

Antti Heikkinen

Antti Heikkinen on toimittaja ja kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Pihkatappi voitti vuoden 2014 Savonia-palkinnon ja Kalevi Jäntin palkinnon. Kirjoittamistöiden ohessa monilahjakas Heikkinen näyttelee, laulaa ja tekee stand up -keikkoja.

Venla Hiidensalo

Venla Hiidensalo pyrkii kirjoittamaan näkyväksi sitä mistä ei puhuta. Karhunpesä-teos käsitteli kansalaissodan ajoista nykypäivään jatkuvaa vaikenemisen ketjua perheessä. Hän on toiminut kirjallisuus- ja mediakriitikkona, kolumnistina ja vapaana toimittajana vuodesta 1997.

Mikko Kalajoki

Mikko Kalajoki on Raisiossa asuva kirjailija, jolta on julkaistu kolme teosta. Hänen uusin romaaninsa Miesmuisti ilmestyi alkuvuodesta 2017 ja on saanut erinomaisen vastaanoton.

Katja Kettu

Kirjailija ja animaatio-ohjaaja Katja Kettu on laaja-alainen taiteilija, joka hahmottaa maailmaa sanojen ja kuvien kautta. Hän suhtautuu kirjoittamiseen siten, että se on käännöstyötä todellisuudesta toiseen mahdolliseen todellisuuteen.

Tommi Kinnunen

Tommi Kinnunen työskentelee äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina. Neljäntienristeys ja Lopotti ovat olleet arvostelu- ja myyntimenestyksiä.

Tapio Koivukari

Tapio Koivukari tuo teoksissaan halki vuosisatojen ihmisten elämää, tuntoja ja toimia. Koivukari tunnetaan myös taitavana islantilaiskirjailijoiden suomentajana, puuseppänä ja veneenrakentajana.

JP Koskinen

JP Koskinen on monipuolinen kirjailija, joka on julkaissut historiallisten romaanien lisäksi rikosromaaneita, tietokirjoja, lastenkirjoja sekä novelleja.

Tuomas Kyrö

Tuomas Kyrö on sukupolvensa monipuolisimpia, aktiivisimpia ja kiitetyimpiä kirjailijoita. Hän on kirjoittanut romaaneja, kolumneja, pakinoita ja draamaa sekä piirtänyt ja tuottanut sarja- ja pilakuvia. Kyrön suosituin hahmo, Mielensäpahoittaja, esiintyi kirjan sivuilla ensimmäistä kertaa keväällä 2010.

Sirpa Kähkönen

Sirpa Kähkönen on historiallisiin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin keskittynyt kirjailija ja kolumnisti. Kähkösen teoksissa keskeisiä teemoja ovat siviilien kohtalot kriisiaikoina, lasten ja naisten historia sekä suurten aatteiden ja utopioiden vaikutukset yksilöiden elämään. Kähkönen on kirjailijoiden sananvapausjärjestö Suomen PENin puheenjohtaja.

Taina Latvala

Taina Latvala kirjoittaa romaaneja, novelleja, näytelmiä ja kolumneja. Hänen esikoisteoksensa Arvostelukappale sai Kalevi Jäntin palkinnon vuonna 2007. Latvala on suorittanut sekä filosofian maisterin että taiteiden maisterin (Master of Arts) tutkinnon.

Jenni Linturi

Jenni Linturin vuonna 2011 ilmestynyt esikoisromaani Isänmaan tähden oli arvostelumenestys. Se oli ehdokkaana sekä Finlandia­-palkinnon että Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Laura Lähteenmäki

Laura Lähteenmäki on koulutukseltaan filosofian maisteri ja äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Kirjailijan työn lisäksi hän työskentelee kustannuspäällikkönä.

Mooses Mentula

Mooses Mentula on kirjoittanut romaaneja, novelleja ja kuunnelmia. Hänen esikoiskirjansa Musta timantti oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi vuonna 2011. Mentulan uusin romaani Jääkausi ilmestyi elokuussa 2016.

Inka Nousiainen

Inka Nousiainen on filosofian maisteriksi valmistunut helsinkiläinen kirjailija ja sanoittaja. Hän julkaisi esikoisromaaninsa Kivienkelin 17-vuotiaana ja voitti sillä Topelius-palkinnon. Hänen viimeisin romaaninsa Kirkkaat päivä ja ilta ilmestyi 2013.

Riikka Pulkkinen

Riikka Pulkkisen esikoisromaani Raja (2006) herätti laajaa huomiota. Kansainväliseen tietoisuuteen Pulkkinen nousi romaanillaan Totta, joka oli Frankfurtin kirjamessuilla 2010 kansainvälisen kirjamaailman huomion keskipisteenä. Totta-romaani oli Finlandia-palkintoehdokkaana 2010.

Niina Repo

Niina Repo on kirjailija, käsikirjoittaja, kolumnisti; kirjoittamisen maisteri ja väitöskirjan tekijä sekä Turun yliopiston luovan kirjoittamisen yliopisto-opettaja.

Minna Rytisalo

Minna Rytisalo on lukion äidinkielenopettaja. Rytisalo on kirjoittanut vuosia kolumneja sekä lisäksi kirjallisuuteen ja lukemiseen liittyviä tekstejä. Hänen esikoisteoksensa Lempi oli sekä Helsingin Sanomien kirjallisuus- että Runeberg-palkintoehdokkaana.

Petri Tamminen

Petri Tamminen työskentelee vapaana kirjailijana. Tamminen tunnetaan lyhytproosan ja lakonisen huumorin mestarina. Enon opetukset –romaanin on ollut Finlandia-ehdokkaana.

Tuula-Liina Varis

Tuula-Liina Varis on rakastettu ja monesti palkittu kirjailija. Esikoisromaanin Maan päällä paikka yksi on (1999) jälkeen hän on julkaissut yli 20 teosta – romaaneja, novellikokoelmia ja muuta lyhytproosaa – sekä yli tuhat kolumnia eri lehdissä.

Hanna Weselius

Hanna Weselius on opiskellut kirjallisuustiedettä, journalismia ja valokuvataidetta ja työskennellyt kuvajournalistina, kuvataiteilijana ja vapaana kirjoittajana. Hän on koulutukseltaan taiteen tohtori ja työskentelee valokuvataiteen yliopistonlehtorina.